19 April

Idag är det blåsväder, ibland blåser det så mycket så att det knakar i huset, men det är något positivt med vädret i alla fall för snön försvinner så att våren kan få en chans att smyga sig fram. Nu blommar alla mina Saint Paiuler i köksfönstret, jag har lagt in en bild på 2 st. I går var vi till Haddäng i Gnarp till mitt föräldrahem, där min son Lars-Erik och hans sambo Elisabeth bor. Elisabeth fyllde 26 år så vi var dit och gratulerade henne, Elisabeth är jätteduktig på att göra smörgåstårta så hon bjöd oss på jättegod fika. Det är jättesvårt att hitta på födelsedags presenter, men jag hittade en rätt så kul ytterblomkruka som liknar en kaffepanna,och placerade en pensékruka i den, jag tyckte det blev jättefint och det tror jag att Elisabeth också tyckte. Jag lägger in en bild på den också.

26-års present


Vårblommor


Lördag den 4 April 2009

Idag var det ett underbart väder,min sambo Peter och jag beslöt oss för att titta till vår sommarstuga i Fränö, när vi kom fram dit var det fortfarande mycket snö kvar så vi parkerade bilen nere hos grannen, sedan pulsade vi oss fram till stugan (spåren syns på första bilden), det var även snö kvar uppe på altanen. Peter satte igång att skotta av altanen sedan fortsatte han att skotta en liten väg till stugan så när vi skulle åka hem så blev det betydligt enklare. Det var mysigt att komma till stugan och vi känner båda två en härlig längtan till att vi snart kan börja vara där igen, stugan är verkligen vårt relax ställe.Vi ställde ut trädgårdsmöblerna på altanen och satte oss sedan där för att fika,vi hade en termos med kaffe med oss och varsin macka,det smakade jättegott. Närmast stugan hade allt snö smält bort och man kunde se en skymt av den första skira vår grönskan (bild 2). Bild (3) är våra kära trädgårdstomtar som nu har fått lite vårkänslor och ville flytta utomhus. Ja idag känns det verkligen som om vi är på väg mot rätt väg nämligen mot sommaren, härligt.

Vägen till stugan


Den första skira grönskan


trädgårdstomtar


Glasmålning

Nu har jag även provat på glasmålning, det första jag målade var vasen, sedan målade jag 6 st glas med rosen motiv. Det var roligt att måla på glas, det blev en ny utmaning.I går kväll kom grannen in med en liten barnstol som hon ville ha målad, så på hemvägen införskaffade jag lite nya fräscha fäger för trämålning,så till helgen ska jag måla på den, så just nu känns målningen som en stor bit av min fritids sysselsättning

Prov på Glasmålning


RSS 2.0