Besök

I lördags fick jag besök av Alma, Lars-Erik, Elisabeth och Susanne, de kom och gratulerade mig för jag har nyss fylt år. Jag bjöd på mat och hemgjord prinsesstårta. Det har varit en stålande fin höstdag i dag nästan som en riktig sommardag, Alma låg ute och sov i vagnen och när hon vaknade var hon på ett srålande glatt humör. Susanne åker till Stockholm i morgon, hon ska ner och spela Elvis på Cirkus, ja de är då så duktiga. Peter har jobbat långskift idag och kom hem först vid 18.30 men han hann att träffa främmandet en stund i alla fall. I förmiddags gjorde jag lite höst i köket, putsade fönstret och byte gardiner så nu ser det lite mer ombonat ut. Ja det har varit en riktigt trevlig dag i dag. Nu ska jag tittapå teve lite och pata med peter en stund.


Alma och jag


Besök av Sune och Ingrid

I söndags fick vi besök av Sune och Ingrid, de har ju flyttat till Gävle nu så det är tyvärr inte så ofta vi ses nu för tiden, men som sagt i söndags kom de och hälsade på, de hade en stor bukett rosafärgade rosor med sig som jag fick och jag tyckte att de var jättefina eller hur? Man blir ju alltid så glad när man får blommor och speciellt när de kommer som en överraskning. Peter och jag bjöd dem på lunch, det blev tacos. Ingrid och jag gjorde ett besök på Bricka Folkets hus där Evy var och packade ned osålda loppisprylar för fullt, jag passsade även på att hämta lite pengar för saker som jag haft till försäljning i somras, jag har även haft några saker inlämnade på säcken i Delsbo, men när jag fick mina pengar nu vid utlämningen kan man väl inte påstå att jag blev rik jag fick bara 10 kr, men bättre lycka nästa gång.

Rosor


Barnvakt

Lördag den 12 september var Peter Susanne och Jag barnvakt till lilla Alma nere i Haddäng. Lars-Erik och Elisabeth skulle åka till skogen för att lasta och hämta ved som min pappa och min farbror tidigare huggit. Det gick bra att vara barnvakt, fast Alma börjar att skaffa sig en egen fri vilja. Susanne och jag gick en promenad med barnvagnen då somnade hon nästan direkt, vi tänkte ta en riktig långpromenad men det blir ju nästan aldrig som man tänkt sig för det började att regna så vi fick vända hemåt igen, när vi kom hem letade vi igen regnskyddet till vagnen och drog på det så att Alma skulle kunna fortsätta att sova i vagnen en stund men se det gick inte alla för just när vi var färdiga med det så såg jag två blå pigga barnögon i vagnen, så då var hennes sovstund slut. Alma har blivit så stor och duktig nu, hon sitter i sin matstol en stund i bland, och ibland så får hon prova hoppgungan lite,hon har även börjat att smaka lite mat, hon har ätit en liten bit potatis och även smakat på en bit banan,hon tyckte bäst om bananen. Nu börjar hon även leka lite med leksakerna som hon fått. Visst är hon jättesöt! man kan inte se sig mätt på henne.

Elisabeth och Lars-Erik


Peter och Alma


Faster Susanne Farmor och Alma


Alma och Farmor


Boksläpparfest

Fredag den 11 sep var vi bjuda på boksläpparfest på Radjos restaurang i Hudik, det var Glada Hudik teatern som gav ut sin bok Shaken (not störd). Som ni ser på bilden nedan så var röda mattan utrullad och vi blev bjudna på bål som välkomstdrink. Det blev en riktigt stor fest Ca: 380 personer hade anmält sig så det var rejält trångt därinne. Peter och jag hade den turen att få plats vid Vip bordet med teatergänget, annars var det mest ståplatser som gällde, vi blev bjudna på god mat och till present innan hemgången fick vi varsin bok, boken hade Petter Karlsson skrivit han är journalist och hade många år jobbat på Expressen, nu hade han följt Glada Hudik Teatern under flera år och genom de mötena så kom boken till. Jag har hunnit läsa delar ur den och tyckte faktiskt väldigt bra om den, det finns både sorg och glädje i den, och det avsnitt som berörde mig allra mest var det som handlade om Niklas Johansson den envise kämpen som tyvärr inte längre finns här hos oss, han avled 2003 bara 25 år gammal. Det som jag tyckte var synd med boken är att den handlade om bara några utvalda personer inte ens en bild på hela ensamblen finns med. Jag tycker att det skulle ha funnits en liten presentation av alla deltagare i teatern för alla personer är ju lika mycket värda, och Per Johansson brukar ju säga att i Glada Hudik teatern duger man som man är, så jag känner att presentationen av alla i teatern saknas. Festen räckte fram till 02.00 men vi stannade inte så länge vi var nöjda att gå därifrån vid 21.30. Vi skjutsade hem Susanne, själv åkte vi till stugan och sov.

Boksläpparfest


Godsaker som vi bjöds på


2 i 1

Nu har det varit stiltje med bloggandet ett tag, det har varit så mycket annat som hänt runt omkring mig så jag har helt enkelt inte haft tid, men nu börjar det återgå till det normala så nu kommer det lite blogg igen. Lilla Alma döptes 09- 08 - 29 till Alma Olivia Bricken, det var en jättetrevlig stund. Dopet ägde rum på "Åslocks"logen i Haddäng i Gnarp, Lars-Erik och Elisabeth bor i mitt föräldrarhem och de valde att anordna dopet hemma där. Vi var många som hade samlats inför denna stund ca 25 st, ändå var det bara de närmaste som de hade bjudit men det blev i alla fall så många. Prästen som döpte Alma hette Charlotta och hon var jättetrevlig, hon pysslade så fint med henne så det syndes att hon var van vid små barn. Efter dopet sa prästen att: Nu ska vi fortsätta med något annat, så blev det bröllop också, många av oss hade väl detta på känn men ingen visste ju säkert. Det blev en mycket trevlig bröllops stund, och många av oss hade nog lite glädje tårar i ögonen, nu har Elisabeth bytt namn från Larsson till Mattsson så nu har alla i familjen samma efernamn. Elisabeth är så otroligt duktig på att laga mat och baka så vi kom på ett riktigt stort mat och efterrätts kalas, det kändes som om hon måste ha stått vid spisen i flera veckor för att ha fått till allt det goda som vi bjöds på. Festen höll på till ca midnatt, och när det började skymma satte de ut machaller längs vägen, som lyste upp så fint när mörkret lade sig, många andra tände nog också machaller denna kväll efersom det var lyskväll, tyvärr så stannade inte Susanne och jag och såg detta, vi åkte hem vid 8 tiden för hon var så jätteförkyld och kände sig vissen. Peter hade otur och jobbade helgnätter så tyvärr så kunde han inte följa med, så han får nöja sig med att titta på bilderna. Lägger in lite bilder både från dop och bröllop. Till sist vill jag säga ett stort tack till Lars-Erik, Elisabeth och Alma för denna fina sammankomst och jag vill önska er ett stort lycka till i livet. 


Bröllop 09-08-29


Alma Döps 09-08-29


RSS 2.0