Morsdag 100530

Ja idag var det Morsdag och jag fick besök av Lars-Erik, Elisabeth och Alma, de hämtade även upp Susanne så att hon också kom med. Till present fick jag en jättefin trädgårdstomte, som ska få sin hedersplats i vår trädgård,det kanske blir min lyckotomte som kommer at skydda mig i framtiden. Vi hade bestämt sedan tidigare att vi skulle göra en liten utflykt till Gröntjärn som ligger ovanför Ängebo, vädret var skiftande men vi klarade oss turligt nog ifrån regn. Vi packade med en engångsgrill korv, korvbröd och dricka och hade det riktigt mysigt vid tjärnens kant, men vi var inte ensamma, fler familjer hade kommit på samma idé som oss men vi fick plats allihopa. Till en början sov Alma en stund men sedan när hon vaknade var det full fart på henne hon lekte med kottar och hade jättekul med dem, hon var också sugen på att bada när hon stod vid tjärnens kant. När vi satt och fikade såg vi ett underligt djur som kom och sprang förbi en bit bort vi är inte riktigt säkra på vad det var för djur men vi tror att det var en utter. Vi hade det riktigt mysigt där vid gröntjärn. Efter mystunden åkte vi hem til Frigge och fixade till lite mat så nu är man riktigt mätt och belåten. Lägger in lite bilder ifrån dagen.

Gröntjärn 100530


Inflyttningsfest hos Susanne

I går var vi på inflyttningsfest hos Susanne på Kapellvägen i Forsa, en fest som hon planerat för sedan en lång tid tillbaka och hon hade verkligen vädrets makter med sig, denna dag var en riktig försmak av den härliga sommaren som snart komma ska. Vi som var där och firade denna dag med henne var: Peter och jag, Lars-Erik och Elisabeth, Alma, Pappa, Valfrid, Mats och Ulla, så det var många där i går och firade med henne och i dag Söndag kommer det nya gäster till henne då kommer personalen ifrån Larsvägen där Susanne jobbar på vardagarna och kl. 18.00 ikväll kommer Susannes nya kille som bor granne med henne och hälsar på. I går bjöds vi på en underbart god smörgåstårta och kaffe eller dricka, vi blev alla riktigt mätta, Alma åt också lite tårta och drack lite festis. Det blev en riktigt trevlig fest, tack Susanne för att du bjöd in oss, bifogar lite bilder ifrån gårdagen.

Hos Susanne


Heldag på Ikea

Susanne och jag tog oss en heldag på Ikea i Lördags. Vi åkte iväg tidigt så att vi var där redan innan de öppnat affären, men det var flera som tänkt likadant så det var redan många bilar på parkeringen, cafeterian var öppen så tog vi oss en fika först, men i fredags kväll var jag och Susanne skeptisk om det skulle bli någon ikea resa på Lördag eller om det istället skulle bli en resa på akutmottagningen på Hudiksvalls sjukhus istället, jag undrade flera gånger om jag skulle ringa rådgivningen eller om jag skulle ha is i magen och avvakta? Det som inträffade var att Susanne var i badrummet och skulle klä av sig, då tappade hon lägenhetsnyckeln i golv och böjde sig då ned för att ta upp den och då händer det som inte får hända hon kör upp huvudet direkt i tvättstället, det blev en rejäl smäll och det som är extra besvärligt för Susanne är att hon har en trombocytfunktionsdefekt dvs. ökad blödningsbenägenhet, så då måste man vara extra uppmärksam så att det inte blir några inre blödningar. Så kvällen slutade med att Susanne ficka ligga bredvid mig i sängen så att jag kunde ha ett visst övervak, som tur var gck allt bra och Susanne bedyrade flera gånger att det kändes ok, men man blir ju orolig.
Dagen på Ikea blev en jättebra dag och vi trivdes båda två som fisken i vattnet, Susanne sa vilken tur mamma att vi inte har några karlar med oss idag för de har nog tröttnat för länge sedan så skrattade hon och sedan fortsatte vi att springa ut och in i en massa affärer. Vi hittade en massa saker att handla,men mest av allt åkte vi dit för att köpa ett badrumsskåp till Susanne det var bara det att skåpet som hon valde var alldeles för långt för min bil så då måste vi åka dit en gång till med en annan bil och kanske släpvagn för att få plats med det, men det gör väl inget att få åka på ikea ytterligare en gång. Själv köpte jag kaffekoppar i glas som jag länge tjatat i de fanns både i grönt och lila och eftersom det var så svårt att välja färg så köpte jag 8 st av varje (jag älskar dem) sedan blev det jättesnygga röda påslakan och praktiska stolsdynor i köket, till sist unnade jag mig en ny cd det blev den nyutkomna med Sophie Zelmani, vilken underbar skiva lugn och fin, den rekomenderar jag varmt till alla som läser min blogg, köp den och känn lugnet som lägger sig som en mjuk matta över era sressade själar. På hemvägen åkte vi ner till Haddäng och hälsade på pappa och fikade med honom, Lars-Erik, Elisabeth och Alma var också med, Alma är jätteduktig nu hon förstår allt man säger och hon vet nu vart lampan,klockan, foten, mamma och pappa är. Susanne och jag avslutade vår heldag med en laxburgare på Frasses i Hudik, det smakade rktigt gott. Lägger in lite bilder på sakerna som jag köpt.

Ikea köp


RSS 2.0